Puutalon maalaus

Talon maalaus Helsinki, Espoo ja muu Uusimaa & Etelä-Suomi

Puutalojen ulkomaalaukset/huoltomaalaukset yksityisille, rakennusliikkeille, taloyhtiöille sekä rakennuttajille Etelä-Suomessa.

Olemme keskittyneet talojen maalauksessa pelkästään puutaloihin, jotta voimme tarjota sinulle luotettavan ja kestävän puuverhouksen maalauksen taloosi.

Suoritamme maalauksen laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti turhia viivyttelemättä.

Pyydä tarjous talon ulkomaalauksesta! Tarjous ei sido sinua mihinkään.

Puutalon huoltomaalaus tulisi suorittaa noin 15 vuoden välein tai viimeistään kun maali on selvästi huonokuntoista. 

Hyvä maalipinta estää kosteuden ja homekasvuston pääsyn verhouksen puuosiin. Siisti ulkoverhous nostaa myös talosi arvoa ja toimii myyntivalttina.

Ajoissa tehty huoltomaalaus vähentää maalauskustannuksia ja pitää verhouksen hyvässä kunnossa. Tällöin työn määrä on pienempi eivätkä verhouksen puuosat ole ehtineet vaurioitua huonon maalipinnan takia.

Puuverhouksen huoltomaalauksia tehdään huhtikuusta lokakuuhun säiden salliessa. Talon maalaukseen kuluu meillä tyypillisesti 1-5 työpäivää. Alempana sivulla tietoa mm. maalauksen hinnasta.

Talon maalaus jopa päivässä

Ajatus voi kuulostaa alkuun hurjalta. Miten omakotitalon voi maalata päivässä niin, että jälki on hyvää sekä ulkonäöllisesti, että kestävyydeltään?

Oikeasti sitä ei ole vaikea toteuttaa kun työvälineet, työtavat ja maalareiden ammattitaito ovat hyvällä tasolla. Kuivumisajat on kuitenkin otettava huomioon, jolloin esimerkiksi pesu käydään useimmiten tekemässä eri päivänä.

Tässä 3 pääpointtia, joiden avulla onnistumme siinä:

1

Laitamme 100% panostuksestamme puutalojen maalaukseen

Vain yhteen asiaan voi keskittyä täysillä. Käytännössä emme siis yritä jatkuvasti keksiä uusia palveluita, joita voisimme tarjota. Teemme vain sitä, jonka oikeasti osaamme: puutalojen maalaus.

2

Työtavat ovat ripeitä ja toimivia

Työmaalla tehdään töitä eikä haahuilla. Kaikki maalarimme tietävät mitä tekevät ja jokainen tietää roolinsa urakan aikana. Maalauksen työvaiheet tehdään järjestelmällisesti ja ripeästi.

3

Koulutus

Me yrittäjinä koulutamme maalareillemme kaiken, mitä itse olemme oppineet yli 350 puisen talon maalauksesta. Maalarit saavat keskittyä yhteen asiaan. Maalaustyön taso ja varmuus pysyvät siten aina tasaisena.

Tavoitteenamme on suorittaa maalausurakka aina ripeästi ja vaivattomasti. Olemme saaneet erittäin paljon kiitosta siitä, että urakka tehtiin nopeasti purkkiin hyvällä jäljellä. Emme halua pyöriä jaloissasi tarpeettoman pitkään. 

Mielestämme ammattitaitoa on hyvän jäljen lisäksi se, että hyvät työtavat tunnetaan ja työ tehdään ripeästi asiakasta häiritsemättä.

Teillä oli tosi hyvä yhteishenki ja kaikki tiesivät koko ajan mitä tekivät. Sen takia taisikin tulla niin nopeasti valmista.

Salon perhe Puisen omakotitalon huoltomaalaus, Nastola

Pyydä tarjous maalausurakasta alla olevasta painikkeesta. Vastaamme pyyntöösi yleensä heti samana arkipäivänä. Tarjouksessa kerromme tarkasti miten suoritamme talosi maalauksen.


Minkä maalin valitsen talon huoltomaalaukseen?

Öljymaali vai vesiohenteinen maali? 

Siinäpä se ikuisuuskysymys. Blogissamme on hieman tarkemmin aiheesta, mutta tässä lyhyesti.

Nykypäivän vesiohenteiset akrylaattimaalit ovat ajaneet öljymaalien ohi niin hengittävyydessä kuin kestävyydessäkin. Toki akrylaattimaaleissakin on eroja, mutta hyvälaatuinen akrylaattimaali on kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu. 

Mikä maali sopii minkäkin maalin päälle?

Vesiohenteinen akrylaattimaali sopii molempien maalien päälle. Eli vesiohenteisella maalilla voi maalata öljymaalin päälle, mutta öljymaalilla ei voi maalata vesiohenteisen maalin päälle. 

Vesiohenteista maalia ei voida maalata keittomaalien päälle vaan esimerkiksi punamullalla maalattu talo täytyy maalata punamullalla jatkossakin.

Milloin puutalo pitää maalata?

Talon maalausta ei kannata venyttää liian pitkään ja laiminlyödä suositeltua huoltomaalausväliä, joka on vesiohenteisilla akrylaattimaaleilla maalatussa talossa yleensä noin 15 vuotta. 10 vuotta vanhaa maalipintaa on hyvä tarkastaa vuosittain, jotta osaa olla liikkeellä, kun talo kaipaa uutta maalia pintaan. 

Jos huoltomaalauksen tarpeeseen herätään vasta kun maalipinta on jo monin paikoin homeessa ja maali rapistunut tai verhouslaudat ovat lahonneet, on huoltomaalaus paljon kalliimpi toteuttaa. 

Tosin taloa ei kannata maalata myöskään liian aikaisin. Seiniin kertyy liian paksu maalikerros, joka heikentää puuverhouksen hengittävyyttä ja lyhentää sitä kautta verhouksen elinikää. 

Mikäli et ole varma milloin oikea-aikainen puuverhouksen maalaus kannattaa suorittaa, arvioimme halutessasi talosi seinien tilanteen sinulle. Katso yhteystietomme!

Talon ulkomaalaus tulee suoritettua oikeaan aikaan, kun sen hoitaa suositellun huoltomaalausvälin mukaisesti. Viimeistään se kannattaa tehdä kun:

 • edellisestä maalauksesta on kulunut noin 15 vuotta
 • maalipinnassa näkyy selvästi halkeamia tai maalipinta hilseilemään ja irtoilemaan seinästä
 • maalipinta on pahasti homehtunut
 • puuosat ovat alkaneet lahoamaan 
 • uuden puuverhouksen asennuksesta on kulunut vuosi

Tarvitseeko talosi maalausta tai osuuko joku listan kohdista taloosi? Pyydä rohkeasti tarjous maalauksesta! Emme tule myymään sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat arvion jälkeen itse päättää, mitä teet.


Näin talon ulkomaalaus etenee kanssamme:

1

Jätä meille tarjouspyyntö ulkomaalauksesta tarjouspyyntölomakkeen kautta tai soittamalla Miskalle numeroon 040 025 1534.

2

Vanhemmissa kohteissa käymme mielellämme kartoituskäynnillä etukäteen, mutta uudiskohteista voimme antaa tarjouksen esimerkiksi julkisivukuvien perusteella.
Tarjouksen annamme ilmaiseksi.

3

Annamme pitävän ja kiinteähintaisen tarjouksen, jossa kerromme selkeästi ja avoimesti kaikki työn vaiheet. Päätämme kanssasi maalin värin, maalityypin sekä projektin aikataulun.

4

Teemme rehdin sopimuksen. Jos sinulla on erityistoiveita aikataulun tai jonkin muun asian suhteen, pystymme useimmiten joustamaan.

5

Ulkomaalaus kestää yleensä noin 1-5 päivää kohteen koosta ja maalattavasta pinnasta riippuen.

6

Luovutamme laadukkaasti toteutetun ulkomaalauksen, siivoamme jälkeemme ja viemme remonttijätteet mukanamme.


Muutama kommentti tarjouksen pyytämisestä ja meiltä ostamisesta:

Maalauksen ostaminen oli helppoa, eikä painostettu yhtään.

Yrjö Tiilitalon puuosien huoltomaalaus, Veikkola

Maalauksen ostaminen toimivaa ja asiantuntevaa. Joustavaa.

Sirpa Omakotitalon huoltomaalaus, Nummela

Katselmus hoitui joustavasti ja tarjous tuli nopeasti ja oli täsmällinen.

Petri Puisen omakotitalon huoltomaalaus, Riihimäki

Myyjä ammattitaitoinen ja nopea. Käynti lähes heti, samoin tarjous.

Ilkka Puisen talon huoltomaalaus, Vantaa

Korkean hirsitalomme maalauksessa kaikki sujui hyvin ja ennen kaikkea erittäin joustavasti! Tosi kilpailukykyinen hinta ja reippaita nuoria tekijöitä!

Emilia Uotila Hirsitalon maalaus, Tuusula

Talon maalauksen hinta 

Ulkomaalauksen hinta vaihtelee maalattavan pinnan koon, rajauksien määrän ja urakan vaikeuden mukaan. Keskimäärin projektit kestävät 1-5 päivää. Useimmiten puutalon maalauksen hinta vaihtelee välillä 4500-9500€.

Hinnat -sivulta löydät maalausten toteutuneita hintoja sekä lisää tietoa hinnoitteluun vaikuttavista asioista.

Kotitalousvähennys on merkittävä apu, kun teetät maalauksen.Blogissa kerromme lisää kotitalousvähennyksestä. Käy lukemassa teksti, jos haluat tarkempia tietoja mm. vähennyksen määrästä ja miten sitä haetaan. Linkki blogiin löytyy myös tämän sivun lopussa.

Kotitalousvähennysesimerkki:

Maalausurakan loppusumma: 7130€ sis. alv 24%

Maalausurakan työn osuus: 5704€ sis alv 24%

Kotitalousvähennyksen määrä: 5704€ x 0,4 – 100€ = 2181,6€

Maksettavaa yli 7000€ urakasta jää siis 4948,4€. (7130€ – 2181,6€ = 4948,4€)

Lisäksi toteutuneita maalausurakan hintoja löydät  Talon maalauksen hinta -blogistamme.

Mitkä tekijät vaikuttavat talon maalauksen hintaan?

 • Maalattava pinta-ala ja maalattavan kohteen korkeus
 • Maalauskertojen määrä: värin vaihtuessa verhous maalataan kahteen kertaan
 • Pohjatöiden tarve on yksi tärkeimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä: pesu ja hilseilemään päässyt maalipinta 
 • Työskentelemisen vaikeus: talon ympärillä oleva tila ja maaston muodot 
 • Rajausten määrä: räystäiden ja puitelautojen värit, koristelistojen määrä.
 • Nostimen tarve: vaikeissa kohteissa voidaan tarvita nostin avuksi 

Kysy oman talosi maalauksen tarkka hinta pyytämällä tarjous seinien maalauksesta alla olevasta painikkeesta.


Laadukas työnjälki jokaiseen maalausurakkaan

Teemme ulkomaalaukset aina viimeistellyllä laadulla, mutta nopeasti tehokkaalla maalaustiimillämme. Kuuntelemme tarkkaan asiakkaan tarpeet ja joustamme tarpeen mukaan esimerkiksi urakan aloitusajankohdan tai matkan varrella ilmenevien muutostoiveiden suhteen.

Ettei sinun tarvitsisi uskoa pelkästään meitä, tässä muutama tyypillinen asiakkaidemme kommentti suoraan heiltä:

Teitte loistavaa duunia ja nopeasti saitte valmista aikaan!

Anu Rekola Suojelukohteen katon ja seinien huoltomaalaus, Klaukkala 

Sitten kun 15 vuoden päästä tarvitaan uusi maalaus, niin haluan samat maalarit takaisin.

Sauli Puisen omakotitalon huoltomaalaus, Espoo

Tilaus ja sopimuksen teko oli todella helppoa ja asiallista. Maalaustyö hyvää ja tarkkaa työtä, ystävällistä palvelua, nopeaa, sovitussa ajassa tehty. Kiitos hyvästä työstä.

Päivi Puisen omakotitalon ulkomaalaus, Kellokoski

Tarjous oli laadittu hyvin. Tiedotus toimi kiitettävästi. Aikataulu piti paikkansa. Reippaita nuoria miehiä. Työnjälki oli siistiä. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

Leena Puisen rintamamiestalon maalaus, Klaukkala

Helppo ja selkeä ostoprosessi. Tehokasta työtä ja huolellista jälkeä! 5/5:)

Antti Puisen uudiskohteen maalaus, Espoo

Hirsitalomme vaati huoltomaalauksen kun edellinen kuullotteella tehty maalaus oli mennyt huonoon kuntoon. Valitsimme maalausliikkeen suosituksesta peittosuojan, jolla maalaus tehtiin. Olemme tyytyväisiä Värisuoran toimintaan, kaikki sujui sovitusti ja talomme näyttää kuin uudelta.

Ville Laine Hirsitalon huoltomaalaus, Tammela 

Lue lisää asiakkaidemme palautetta maalausurakan jälkeen:


Talon maalaus Helsinki, Espoo ja Uusimaa & Etelä-Suomi

Maalaamme taloja Etelä-Suomessa, koko Uudenmaan alueella ja lähialueilla.
Toimialueeseemme kuuluu esimerkiksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Nurmijärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Tuusula.


Jätä tarjouspyyntö puutalon maalauksesta Maalausliike Värisuoralle.

Valitse luotettava ja ripeäliikkeinen urakoitsija, ja ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tarjouspyyntölomakkeella. Katso yhteystietomme täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous maalauksesta! Annamme sen täysin ilmaiseksi eikä se sido mihinkään. Emme myy sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat tarjouksen jälkeen itse päättää haluatko maalauksen vai jätätkö väliin.

Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan Miskalle.


Etkö tiedä miten kotitalousvähennys määräytyy tai paljonko sitä voi saada?

Kurkkaa blogikirjoituksemme aiheesta!


Öljymaali vai vesiohenteinen maali puutaloon?

Lue ammattimaalarin vastaus ikuisuuskysymykseen blogistamme. Pääset sinne alapuolelta painikkeesta.

maalausliike värisuora logo

AAA luottoluokitusluotettava kumppani

Yhteystiedot
Puh. 040 025 1534
miska.linnanmaki@varisuora.com

Verkkolaskuosoite: 003730856918
Operaattori: Säästöpankki (ITELFIHH)

Maalausliike Värisuora Oy
Ilvesvuorenkatu 33 A 10,
01900 Nurmijärvi

Y-tunnus: 3085691-8

Seuraa meitä somessa

Copyright © 2024 Maalausliike Värisuora