Taloyhtiön maalausurakka

As Oy Vantaan Leivonlennon ulkomaalausurakka

Jos suunnittelet taloyhtiön ulkomaalauksen teettämistä, lukaise alla oleva kertomus taloyhtiön maalauksesta kesällä 2022. 

Blogitekstistä löydät tietoa taloyhtiön ulkomaalausurakan teettämisestä, urakan kulusta ja työvaiheista sekä kokemuksia taloyhtiön hallituksen jäseniltä ja asukkailta.

Urakan tiedot

Kohde: As Oy Vantaan Leivonlento

Asuntoja yhteensä 31.

Maalattavaa: 3 rivitaloa, 8 paritaloa, 3 erillistaloa, VSS-rakennus, roskakatos. Lisäksi asuntojen väliaidat ja sisäänkäyntien kaiteet, leikkimökki ja keinu.

Tarjouspyynnöstä maalaustyön varaamiseen

Tarjouspyynnön jälkeen ensimmäiseksi sovittiin taloyhtiön hallituksen kanssa ajankohta lyhyelle katselmukselle, jossa tutustuttiin maalattaviin kohteisiin ja tarkennettiin maalausurakan sisältöä. Näin pääsimme kaikki samalle viivalle maalausurakan tarpeista. Samalla saimme jo alustavasti suunniteltua urakan kulkua ja pystyimme antamaan tarkan tarjouksen oikeilla tiedoilla. 

Taloyhtiön kilpailutti useita urakoitsijoita ja päätyivät lopulta meihin. Näin taloyhtiön hallitus kertoi päätöksestä: 

”Kilpailukykyinen hinta ja hyvin sujuneet urakkaneuvottelut vaikuttivat päätökseen miksi päädyimme Värisuoraan. Vaikutitte jo heti alusta lähtien luotettavalta maalausfirmalta, jolta homma tulee sujumaan. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen. 😀 Hommat eivät olisi voineet mennä enää paremmin. Täyden kympin suoritus.”

Kiinteähintaisen sopimuksen kirjoittamisen jälkeen varattiin kalenteriin tarkempi ajankohta maalausurakalle sekä sovittiin muut urakan yksityiskohdat.

Urakan toteutus

Työlle oli sovittu sopimusten teon yhteydessä alustava ajankohta, jota tarkennettiin lähempänä maalausten alkamista. Kaksi viikkoa ennen urakan aloitusta taloyhtiön asukkaita tiedotettiin urakan kulusta. 

Maalausurakkaa hoitamaan saavuimme itse yrittäjinä neljän kotimaisen ja osaavan maalaripartion voimin. Työt alkoivat rakennusten pesulla ja muilla maalaukseen valmistavilla töillä. Koko taloyhtiön pesuun meni hieman vajaa kaksi päivää. 

Maalausvaiheen ja työjärjestyksen olimme suunnitelleet valmiiksi. Talojen räystäät ja yläreunat maalattiin isoilla henkilönostimilla taloyhtiön teiltä käsin. Tämän jälkeen alaosat maalattiin alumiinitelineillä. 

Tällä tavalla saimme työt hoidettua nopeammin, vaivattomammin ja turvallisemmin. Emme häirinneet asukkaiden kesän viettoa niin paljoa, kun telineet olivat yhden asunnon pihalla vain lyhyen ajan. Vältyimme korkeiden telineiden kasaamiselta ja niillä kiipeilyltä, joka on myös huomattavasti hitaampaa ja vaarallisempaa. 

Maalaus kesti yhteensä 8 päivää. Koko urakka suoritettiin noin kahdessa viikossa. Toteutimme lupauksemme urakan hoitamisesta ripeästi, hyvällä jäljellä ja asukkaita liikaa häiritsemättä.

Hallituksen haastattelu

1

Miksi päädyitte Maalausliike Värisuoraan ja oliko päätös mielestänne hyvä?

Kilpailukykyinen hinta ja hyvin sujuneet urakkaneuvottelut vaikuttivat päätökseen miksi päädyimme Värisuoraan.

Vaikutitte jo heti alusta lähtien luotettavalta maalausfirmalta, jolta homma tulee sujumaan. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen. 😀 Hommat eivät olisi voineet mennä enää paremmin. Täyden kympin suoritus.

2

Mihin asioihin taloyhtiön hallituksen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kun kilpailuttaa maalausurakkaa?

Luotettavan ja kaikin puolin hyvän urakoitsijan seulontaan kilpailukykyiseen hintaan vaikka hinta ei olekaan välttämättä se tärkein asia.

Hallituksen on hyvä ottaa omatoimisesti selvää maalausurakan olennaisista asioista sekä erityistarpeista, jotka ovat juuri oman taloyhtiön kannalta olennaisia. Eri maalausurakoitsijoiden taustoihin ja preferensseihin kannattaa myös tutustustua ja soitella mahdollisesti entisille taloyhtiöille miten asiat ovat sujuneet. Googlettamalla selviää jo aika paljon.

Hankkeen suunnittelussa ja urakoitsijoiden kilpailutuksessa kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä.

3

Mitä Maalausliike Värisuora olisi voinut tehdä paremmin?

Taloyhtiön asukkaille suuntautuvaa tiedottamista olisi voinut olla enemmän urakan aikaa. Muutamassa paikassa suojaustyöt olisi voinut hoitaa paremmin.

4

Mitä hyötyjä syntyi siitä, että urakka suoritetaan ripeästi?

Nopeasti hoituva urakkavaihe tuottaa vähän asumishaittaa asukkaille. Värisuora hoiti urakan erittäin nopeasti ja alle sen ajan mitä oli arvioitu laadusta kuitenkaan tinkimättä. Työnjälki oli priimaa.

5

Mitä Maalausliike Värisuora teki kohteessa hyvin?

Kokonaisuudessaan julkisivumaalausprojekti meni ensimmäisestä yhteydenotosta viimeiseen pensselinvetoon saakka kiitettävästi.

Muutama erityisen iso plussa hyvin organisoidusta työmaasta ja paikkaansa pitävästä aikataulusta sekä erittäin ripeästä toiminnasta liittyen muutamiin pikkupuutteisiin, joita ilmeni maalauksen jälkeen.

Maalausliike Värisuoralle on selkeästi kunnianasia, että asiakkaita palvellaan hyvin ja maalaukset halutaan tehdä loppuun asti erittäin huolellisesti.

Kiitos Miskalle ja koko porukalle erittäin hyvin menneestä maalauksesta. Yhteistyö sujui koko projektin ajan erittäin hyvin.

-As Oy Vantaan Leivonlennon hallitus

Palautetta asukkailta

Taloyhtiön asukkailta kysyttiin palautetta urakasta kouluarvosanoin asteikolla 4 -10. 

Palaute oli huikean hyvää. 95,2% asukkaista antoi arvosanaksi vähintään 8 (hyvä). Palautteiden keskiarvo oli kiitettävä 8,8, joka on taloyhtiöurakoissa yleisestikin jopa harvinaisen hyvä. Näin kertoivat taloyhtiön urakan aikainen valvoja sekä taloyhtiön paljon nähnyt ja kokenut hallitus.

Parannuskohdaksi urakassa jäi tiedottaminen, joka nousi esille muutamissa asukkaiden palautteissa. Asukkaita tiedotettiin urakan yleisistä asioista ja kulusta etukäteen sekä urakan aikana, mutta se jäi kuitenkin joissain tapauksissa vielä hieman vajaaksi. Siihen kiinnitämme enemmän huomiota jatkossa. 

Hyvää työtä, työ hoidettiin siten, ettei se häirinnyt arkea, maalarit olivat ystävällisiä ja kommunikaatio heidän kanssaan pelitti hyvin.

Urakka sujunut jouhevasti ja pihat pysyneet siisteinä. Kokonaisuutena muutamaa tahraa ja puutetta lukuunottamatta hyvää työtä.

Minun nähdäkseni tekivät loistavaa jälkeä nopeasti ja ansaitsevat ison kiitoksen.

Maalarit olivat ystävällisiä, yhteistyökykyisiä ja hoitivat hommansa todella asiallisesti. Jälki oli myös oikein hyvää. Myös maalitarhoja poistettiin pyynnöstämme nopeasti. Arkeamme olisi helpottanut, jos aikataulusta olisi tiedotettu paremmin ennakkoon.

Oikein mukavia työntekijöitä. Tervehtivät ja kommunikoivat.

Isossa kuvassa maalaustyön jälki erittäin tasalaatuista ja hyvää. Tiedotusta olisi voinut olla enemmän maalaustyön aikana. Iso kiitos, tehtiin sovitussa aikataulussa mitä luvattiin.

Työn jälki erittäin siistiä ja huolellista. Täysi kympin suoritus. Iso kiitos.

Hyvää ja ripeää työtä!

Sujui mallikkaasti.

Jätä tarjouspyyntö puutalon maalauksesta Maalausliike Värisuoralle.

Valitse luotettava ja ripeäliikkeinen urakoitsija, ja ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tarjouspyyntölomakkeella. Katso yhteystietomme täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous maalauksesta! Annamme sen täysin ilmaiseksi eikä se sido mihinkään. Emme myy sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat tarjouksen jälkeen itse päättää haluatko maalauksen vai jätätkö väliin.

Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan Miskalle.

maalausliike värisuora logo

AAA luottoluokitusluotettava kumppani

Yhteystiedot
Puh. 040 025 1534
miska.linnanmaki@varisuora.com

Verkkolaskuosoite: 003730856918
Operaattori: Säästöpankki (ITELFIHH)

Maalausliike Värisuora Oy
Ilvesvuorenkatu 33 A 10,
01900 Nurmijärvi

Y-tunnus: 3085691-8

Seuraa meitä somessa

Copyright © 2024 Maalausliike Värisuora